Us presentem FEM SALUT

FEM SALUT sorgeix de la creença per part d’algunes mares i pares de l’escola de la necessitat de transmetre als nostres fills i filles conceptes bàsics sobre la salut, tant pròpia com dels altres. 

Volem que aquesta sigui una plataforma per cercar la manera d’ensenyar i inculcar  hàbits saludables, tant de propis com relacionats amb l’entorn i els altres, a fi de que prenguin consciencia i tinguin eines i coneixements per escoltar la seva pròpia salut i poder ajudar en la dels altres.

Aquesta és una feina que pensem que és positiva de transmetre de petits, i que formi part del seu dia a dia, cosa que els facilitarà a mida que es facin grans la seva relació amb tots els temes relacionats amb la salut.

A partir d’aquesta premissa volem encetar una sèrie d’accions destinades a adults i infants.

INTRODUCCIÓ DE LA FRUITA A LA VIDA DIARIA

Cerquem involucrar a les famílies i instaurar un dia a la setmana anomenat “Avui esmorza fruita”. Cercar accions amb la comissió de l’hort per educar als nens i nenes sobre l’origen de les fruites i verdures.

INFORMACIÓ SOBRE NUTRICIÓ SALUDABLE

A través de pares especialitzats en el tema, i en col·laboració amb la comissió del menjador, fer xerrades, fulletons i vies de comunicació per aportar informació sobre una nutrició saludable.

Ajudar en l’elaboració de menús per sopars que complementin els dinars que es realitzen a l’escola.


INFORMACIÓ DE PREVENCIÓ A L’ESCOLA

Preparar micro capsules de curta durada per fer als nens i nenes sobre temes de higiene, prevenció, actuació en cas d’accidents, salut i menjar saludable. 

Aportar uns mínims de primers auxilis per que tinguin les eines oportunes per reaccionar en casos d’accidents. 


SESSIONS INFORMATIVES PER A PARES

Cerca de pares i mares especialitzats que ens puguin aportar els seus coneixements i preparar sessions sobre temes concrets, des d’un punt de vista psicològic (estrés pre-examen, relació amb les noves tecnologies…) com físic. (Primers auxilis a casa, com tractar els polls…)

ACCIONS CONCRETES

Organitzar accions juntament amb els nens per conscienciar-los amb temes d’higiene. (com rentar-se les dents, les mans, com pelar una fruita, com rentar-se una ferida…)

CANAL “FEM SALUT”

Utilitzar el web de l’AMPA per habilitar un canal d’informació sobre tots els temes parlats. Totes les accions plantejades poden estar enregistrades en video i penjades al web per que puguin arribar al màxim de famílies possibles.

També obrirem una adreça per que les famílies puguin aportar els temes que creguin oportuns o proposar accions.

A mig termini ens agradaria aconseguir una col·laboració efectiva amb l’ajuntament i el C.A.P. , així com els altres centres educatius del poble, a fi d’aconseguir que aquest projecte sigui global i involucri a tots els ents de Tiana.

Responsable Projecte:                       

Gabriela C. Spahr

Infermera

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: